AnKa Voetzorg.  

Uw voeten, mijn zorg!

Sport Pedicure

Als Sport Pedicure ben ik in staat heel specifiek sportgerelateerde klachten aan de voeten te behandelen, in te tapen en adviezen te geven. Daar waar nodig zal ik een verwijzing richting (sport-) podotherapeut of fysiotherapeut geven. 

1e behandeling incl. blauwdruk* (60 - 70 min)   €. 40,50
Tijdens de eerste behandeling zal ik een intake doen, een behandelplan opstellen en een blauwdruk* (*voetspiegel) maken van uw voeten. Vervolgens kan de behandeling bestaan uit de volgende onderdelen:

 • het desinfecteren van de voeten
 • het verzorgen van blaren 
 • eventuele wondverzorging en tapen
 • nagels knippen en nagelomgeving reinigen 
 • eelt verwijderen; functioneel laagje eelt blijft zitten
 • verdikte nagels of traumanagels dunner maken
 • eventueel likdoorns/eelt pit of kloven verwijderen
 • mechanisch afwerken de nagels en het eelt 
 • ter afsluiting het incrèmen van de voeten met een heerlijke verzorgende crème.

Sportpedicure behandeling icm. voet-, enkel- en achillespeesmassage (75 min.)  €.46,00
De sportbehandeling gevolgd door een lichte voet- en enkelmassage en een stevige achillespeesmassage om de afvalstoffen in met name de achillespees een zetje in de juiste richting te geven. Als je veel wondjes of blaren hebt is een losse massage op een later tijdstip een beter idee.

Losse voet, enkel en achillespeesmassage (max. 30 min)      €. 23,00  
Bij een sportmassage worden de spiergroepen iets dieper en steviger aangepakt. Hierdoor kan een sportblessure sneller genezen. Maar ook sportprestaties kunnen verbeteren. Zowel voor als na het sporten kan deze behandeling plaatsvinden. Voor het sporten stimuleer je met een massage de spieren tot de komende activiteit. Na het sporten kunnen de spieren losgemaakt worden en worden de spieren geactiveerd afvalstoffen af te voeren, waardoor het herstel sneller gaat.  

Nagelreparatie voor sporters icm. behandeling (20 min per nagel)    vanaf €. 23,50
Innovatieve nagelreparatie met gel (ook voor mannen een aanrader). Een pijnloze, effectieve en cosmetische oplossing voor nagelproblematiek zoals:  

 • Ingroeiende nagels
 • Tunnelnagels
 • Stootnagels
 • Traumanagels
 • Afgebroken nagels
 • Schimmelnagels  (i.c.m. schimmelspray)       

De gel wordt per nagel aangebracht, in de gewenste vorm gemodelleerd en uitgehard onder een UV/LED lamp. De gelnagel blijft 6 tot 8 weken zitten en kan tussentijds iets korter gevijld worden. De gelnagel groeit met de natuurlijk nagel verder. De gel heeft als eigenschap onder de UV/LED lamp recht te willen afvlakken, hierdoor ontstaat een lichte neerwaartse druk op het midden van de nagelplaat en een heffende werking aan de beide zijkanten van de nagel. Eindelijk een doeltreffende oplossing!       

Een reparatie (het woord zegt het al) is altijd van toepassing op een beschadigde nagel. De soort beschadiging bepaalt hoeveel tijd ik met het opbouwen van de nieuwe nagel bezig ben. Gaat het om 1 afgebroken nagel of om 10 schimmelnagels? Ben je nog geen cliënt maar wil je graag weten wat het kost en hoelang de behandeling duurt, maak dan gerust een afspraak voor een gratis voetencheck.  

Medical taping icm. pedicurebehandeling (20 min)   vanaf €. 43,00

Medical tape (ook kinesiotape of elastische tape genoemd) is de felgekleurde tape die je steeds vaker op de sportvelden en in de sport ziet. De techniek is gebaseerd op de gedachte dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. De belangrijkste effecten van deze tapemethode zijn pijndemping door drukvermindering en circulatieverbetering/afvoer van afvalstoffen. Maar ook het ondersteunen van de gewrichtsfunctie door o.a. het beïnvloeden van de bewegingsrichting is één van de effecten. In de (sport)voetverzorging wordt deze tapemethode succesvol toegepast bij onder andere het corrigeren van een Hallux Valgus (scheefstand grote teen) of hamertenen. Ook hielspoor, de peesplaat (onder de voet) en enkel verstuikingen zijn goed te behandelen met de tape. 

Losse Medical Taping (30 min)     vanaf €. 15,00

Wil je de tape eens ervaren en heb je verder geen pedicurebehandeling nodig? Dan kan dat. Ik tape alleen voeten, enkels en het onderbeen, omdat dit het dichtst bij mijn vakgebied ligt.

Wat is een blauwdruk?*

Het maken van een blauwdruk van de voeten is van belang voor een sporter: Sporter ken je voettype en afwikkeling! Je ziet meteen of je bijvoorbeeld een pronerend of supinerend voettype hebt en in hoeverre dit nu of in de toekomst van invloed kan zijn op je eventuele voetklachten. Je staat (statische afdruk) en loopt (dynamische afdruk) over een drukplaat met inkt. 
De afdruk op papier (niet op je voeten) geeft informatie over je voettype, de voetstand, de afwikkelpunten, drukpunten en standsveranderingen. Deze informatie speelt een rol in de verdere behandeling en adviezen die je ontvangt.   


Klik hier voor Algemene Voorwaarden en de AVG.