AnKa Voetzorg.  

Uw voeten, mijn zorg!

Medische behandelingen & specialisaties

Diabetische voet

Bent u diabetespatiënt dan kan in veel gevallen uw voetbehandeling vergoed worden. Ik heb een samenwerkingscontract met diverse podotherapeuten (zie onder partners). Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor een vergoeding. Uw pedicure kan u daarvoor verwijzen naar een podotherapeut voor screening, komt u in aanmerking voor een zorgprofiel dan maakt deze een behandelplan, deze wordt met de pedicure besproken en vanuit daar kan er een gerichte voetbehandeling plaats vinden. In sommigen gevallen kan er een bijbetaling van de behandeling nodig zijn.

Ruim 10% van alle diabetisch patiënten heeft complicaties aan hun voeten als gevolg van hun ziekte.
Door mijn opleiding tot Medisch Pedicure ben ik in staat professionele hulp en verzorging te verlenen.
Ik werk hierbij met een speciale frezen set. De frezen zijn minder scherp en fijner van structuur om hiermee de kans op een wondje zo klein mogelijk te maken.

Diabetespatiënten hebben vaak last van warme en vochtige of zweterige voeten en daardoor een verhoogde kans op schimmelinfecties. U heeft zelfs tweeënhalf keer zoveel kans een schimmelinfectie op te lopen als iemand zonder diabetes.
Warme voeten worden vaak veroorzaakt door problemen in de bloedcirculatie als gevolg van aantasting van bloedvaatjes door de hoge suikerspiegel. Hierdoor krijgen de weefsels minder voeding en zuurstof. Tevens worden afvalstoffen minder effectief afgevoerd, met als gevolg dat wondjes aan de voeten slecht genezen.

Een andere complicatie is dat de zenuwen minder goed gaan functioneren door een hoge bloedglucose waarde. Het gevoel in de voeten kan daardoor verminderen of zelfs verdwijnen. Dat is extra lastig, omdat u niet wordt gewaarschuwd als er iets mis is met uw voeten. Met andere woorden: de voeten van diabetici moeten heel goed verzorgd worden en vereisen extra aandacht.

Ik kan u hierbij helpen door u allerlei tips mee te geven om nog beter uw voeten onder de aandacht te houden en hoe te handelen mocht er toch iets mis gaan met uw voeten! Want voor u als diabetes patiënt is het een goede zaak dat er snel gehandeld kan worden op het moment als ik iets ontdek aan uw voeten wat niet vertrouwd is of er niet vertrouwd uit ziet. De voeten worden getest op gevoel, warmte, beweeglijkheid en stuur ik, indien ik dat nodig vind, de cliënt naar de huisarts. Ook geef ik de cliënt adviezen mee over de verzorging van de voeten thuis.

Wanneer gaat een diabetespatiënt naar een pedicure?
Meestal als men last krijgt van kloven, eelt, likdoorns, blaren, wondjes of verkleuringen. Dit mogen zij ook nooit zelf behandelen. Een zeer regelmatig bezoek aan de pedicure wordt in deze gevallen zeker aanbevolen.

Ook wanneer er geen klachten zijn, is het raadzaam toch enkele malen per jaar voor een controlebehandeling naar een Medisch Pedicure te gaan. Het voorkomen van voetproblemen bij patiënten met diabetes is één van de belangrijkste taken van de Medisch Pedicure.

 

Reumatische voet

De voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig door:

  • gewrichtsontstekingen
  • slijmbeursontstekingen
  • ‘slijtage’ in de gewrichten
  • standsveranderingen

Algemene adviezen voor de reumapatiënt:

  • doe dagelijks enige voetoefeningen om uw gewrichten soepel te houden ('rust roest')
  • laat uw voeten behandelen door een Medisch Pedicure aangesloten bij ProVoet.

Wanneer gaat een reumapatiënt naar een pedicure?
Door het dunner worden van het vetkussen onder de bal van de voet, een afwijkende stand van de voet en/of tenen en niet goed passend schoeisel treedt er aan de voeten vaak ongewenste eelt- en likdoornvorming op.

Door een beperkte bewegingsvrijheid en/of doordat de tenen herhaaldelijk in de verdrukking komen bij te weinig ruimte in de schoen, krijgt men ook te maken met nagelafwijkingen zoals:

  • brokkelige nagels
  • eeltvorming onder de nagels
  • 'schuurpapier'nagels (ondoorzichtig, ruw, bros en gespleten)
  • verkleuringen van de nagel

 

Experimenteer niet zelf en laat uw voeten verzorgen door een Medisch Pedicure.

Ik kan ook advies geven op het gebied van huidverzorgingsmiddelen en een juiste schoenkeuze.
Tevens kan ik u adviserend doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut.

Vergoeding
Als u als reumapatiënt naar een Medisch Pedicure gaat, dan kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor tegemoetkoming van de behandelingskosten.

Informeer van te voren bij uw zorgverzekeraar. 

Nagelreparatie 

Door middel van een gel worden uw nagels gerepareerd en zijn ze weer als nieuw. Ook geschikt voor schimmelnagels.   

Ingroeiende nagels

Pijnloos en professioneel verlost worden van een ingroeiende nagel. Dat kan met een beugeltje om of op de nagel om deze weer in de lengte en breedte goed terug te laten groeien. Ook kan de nagel door middel van gel iets gelift worden waardoor de nagel iets vlakker wordt. Afhankelijk wat het beste bij uw ingroeiende nagel past, is het mogelijk om voor altijd verlost te zijn van een pijnlijke nagel 


Orthese
Heeft u veel last van een weke likdoorn tussen de tenen? Of tenen die wat over elkaar liggen waardoor er irritatie ontstaat. Misschien is een orthese dan iets voor u. Dit is een op maat gemaakte siliconen hulpstukje. Vraag er gerust naar in mijn praktijk.

 


Klik hier voor Algemene Voorwaarden en de AVG.