AnKa Voetzorg.  

Uw voeten, mijn zorg!

Nagelreparatie met Gelacy

Weer een mooi uitziende nagel met nagelreparatie 

Heeft u lelijke beschadigde teennagels?

U hoeft zich niet langer te schamen voor uw teennagels, voortaan kunt u onbezorgd, zelfbewust en elegant door het leven gaan.

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen last van nagelziekten of aandoeningen aan de nagels. Ook door de huidige mode, denk aan spitse smalle schoenen die gedragen worden. Zowel mannen als vrouwen lijden aan deze kwalen.

Een bezoek aan de sauna, sportschool of zwembad behoren tegenwoordig tot ons leven. Veel sporters, met name hardlopers, voetballers of mensen die aan marathons meedoen hebben nagels die wel eens een trauma hebben opgelopen.

Een bezoek aan de pedicure kan een eerste aanzet zijn om het probleem aan te halen. Een nagel die door druk van b.v. (sport)schoenen loslaat van het nagelbed, is juist vatbaarder voor schimmels (mycose) of infecties

Vooral in de zomer of in vakantieperioden neemt de behoefte aan verzorgde en cosmetisch mooie voeten toe. Hierbij kunnen wij u helpen door het toepassen van Gelacy, deze methode leent zich ook uitstekend om gescheurde of gedeformeerde nagels te repareren. Uw teennagel kan gedeeltelijk of zelfs geheel gerepareerd en gecorrigeerd worden zodat u weer esthetisch mooie en goed verzorgde teennagels heeft.

De nagelreparatie (nagelprothese) is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of bijna volledig door een kunstnagel wordt vervangen. Deze nageltechniek wordt vervaardigd door middel van Gelacy. De nagel voelt natuurlijk aan en past perfect op de bestaande nagel.

Het doel van het plaatsten van Gelacy is medisch gezien verantwoord. De kunstnagel zorgt ervoor dat de oorspronkelijk gevormde nagelwallen behouden blijven en voorkomt dat het nagelbed onjuist gaat groeien en blijvende nagelmisvormingen of ingroeiing veroorzaakt.

Een reparatie van de nagel geeft fantastische resultaten bij het corrigeren van teennagels. 

Gelacy is er in verschillende kleuren. We bepalen welke kleur er het beste bij uw nagel past. Daarom is deze methode ook bij uitstek geschikt voor mannen. Sterke verkleuringen zoals bij schimmelnagels  kunnen behandeld worden zodat ze minder zichtbaar zijn . De nagel hoeft daarom niet gelakt te worden maar kan zijn natuurlijke kleur behouden. 

Werkwijze

 • Frezen van de (vaak verdikte) nagels
 • Schoonmaken van de nagels
 • Aanbrengen van de Gelacy
 • Uitharden onder de UV lamp
 • Eventueel aanbrengen van nagellak of Gellak (niet bij de prijs inbegrepen)


Waarvoor kan een nagelreparatie dienen:

 • Vervanging van (gedeeltelijk) ontbrekende nagels
 • Correctie van vervormde nagels
 • Behandeling en begeleiding van ingroeiende nagels
 • Beschermlaag voor beschadigde of versplinterde nagels
 • Versterking van zwakke nagels
 • Het opvullen van ontbrekende nagelhoekjes
 • Het verfraaien van mycose (schimmel)nagels
 • Begeleiding van de nagel na verlies door een trauma (bijvoorbeeld een blauwe nagel)

Bij mycosenagels wordt een behandelplan opgesteld:

Bij mycosenagels dient u 2x daags een druppel Mykosept of HFL Solutionspray te gebruiken. Zo
blijft u de schimmel actief behandelen.  Door 2x daags te druppelen met de olie van Victoria Vynn
of Dadi 'Oil stimuleert u de nagelgroei.

De tijdsduur van de behandeling met Gelacy is afhankelijk van de staat waarin de nagel verkeerd. Gemiddeld duurt dit tien tot twaalf maanden. Als er zich geen problemen voordoen (drukpunten, loslaten of speciale ziekten), groeit de Gelacy met de gezonde nagel uit. Om permanent een mooi esthetisch resultaat te behouden moet de nagelcorrectie iedere 5 á 6 weken, afhankelijk van de groei van de nagel, door uw pedicure worden verwijderd en opnieuw geplaatst. 

U mag ook zelf uw nagels lakken met nagellak, deze kunt u dan verwijderen met acetonvrije nagellakremover.


Klik hier voor Algemene Voorwaarden en de AVG.